Kosova Wiki
Advertisement


left|30px|Shpjegim Kjo faqe bën kthjellimin e shprehjeve ose të titujve që për bazë kanë fjalën e përbashkët.

Shkronja X

·A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N·


Nj · O · P · Q · R · Rr · S · Sh · T · Th · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh·

Shih dhe

  • gjuhën shqipe është një bashkëtingëllore dhe shkronja e tridhjetedytë e alfabetit, me të shënohet gërma X e madhe e dorës. Bashkëtingëllorja x. Tingulli x. Shkronja x.
  • si em. f. Bashkëtingëllorja dhe shkronja x. X-ja e madhe (e vogël). X-ja e dorës (e shtypit). X-ja nistore.
  • (lexo; iks) Përdoret (më vete ose bashkë me ipsilonin) në matematikë e në fizikë për të shënuar një madhësi të panjohur ose si simbol i një lloji rrezesh. Pika x. Rrezet x.

als:X ar:X (توضيح) arc:X ast:X az:X br:X (lizherenn) ca:X co:X cs:X da:X de:X (Begriffsklärung) el:X en:X (disambiguation) eo:X es:X (desambiguación) et:X (täpsustus) eu:X fa:X fi:X fr:X gd:X gl:X he:X (פירושונים) hr:X ht:X hu:X id:X ilo:X is:X it:X (disambigua) ja:X ka:X ko:X ksh:X (Watt ėßß datt?) kw:X la:X lt:X (reikšmės) ms:X nl:X nn:X no:X pl:X pt:X (desambiguação) qu:X ro:X (dezambiguizare) ru:X (значения) simple:X sk:X sl:X sv:X sw:X th:X (แก้ความกำกวม) tl:X tr:X (anlam ayrımı) uk:X (латиниця) vi:X yo:X zh:X

Advertisement