Kosova Wiki
Advertisement


left|30px|Shpjegim Kjo faqe bën kthjellimin e shprehjeve ose të titujve që për bazë kanë fjalën e përbashkët.
·A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N·


Nj · O · P · Q · R · Rr · S · Sh · T · Th · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh·

  • Një nga bashkëtingëlloret e gjuhës shqipe dhe shkronja e pesëmbëdhjetë e alfabetit të saj, e cila shënon këtë bashkëtingëllore. Bashkëtingëllorja k. Shkronja k. Tingulli k.[1]
  • Si emër femrorë Bashkëtingëllorja dhe shkronja k. K-ja e madhe (e vogel). K-ja e dorës (e shtypit).[2]
  • Si simbol përdoret për njësin fizike të temperaturës K - Kelvin

Burimi i të dhënave

  1. Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe, Tiranë 1980
  2. Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe, Tiranë 1980

af:K (dubbelsinnig) als:K ar:K arc:K ast:K az:K br:K (lizherenn) bs:K ca:K co:K cs:K da:K de:K (Begriffsklärung) el:K en:K (disambiguation) eo:K es:K eu:K (argipena) fa:K fi:K fr:K gd:K gl:K he:K hr:K ht:K hu:K id:K ilo:K is:K it:K (disambigua) ja:K ka:K ko:K ksh:K (Watt ėßß datt?) ku:K kw:K la:K lt:K (reikšmės) lv:K (nozīmju atdalīšana) ms:K (nyahkekaburan) nl:K nn:K no:K (andre betydninger) pl:K pt:K qu:K ro:K ru:K simple:K sk:K sl:K sr:K sv:K sw:K th:K tl:K tr:K uk:K vi:K vo:K yo:K zh:K zh-yue:K

Advertisement