FANDOM


{{{emëri}}}
Flitet në: {{{shtet}}}
Vendi: {{{vendi}}}
Numri i Folësve: {{{folësve}}}
Renditja: {{{renditja}}}
Gjenetika

Klasifikimi:

{{{gjuha familjare}}}

  {{{emëri}}}

Statusi Zyrtar
Gjuhë zyrtare e: {{{shtet}}}
Rregullohet nga: {{{institucion shtetëror ose komunal}}}
Kodet e gjuhës
ISO 639-1{{{iso1}}}
ISO 639-2(B){{{iso2}}}
SIL {{{sil}}}

Gjuhë që flitet në jugun e Afrikës.

Shiko dhe këtë

af:Venda (taal)

be-x-old:Вэндзкая мова bg:Венда br:Vendeg de:Tshivenda en:Venda language es:Idioma venda fi:Vendan kieli fr:Venda (langue) it:Lingua venda ja:ヴェンダ語 nah:Vendatlahtōlli nl:Venda (taal) no:Tshivenda nov:Vendum pl:Język venda pt:Língua venda ru:Венда (язык) sr:Венда (језик) ve:TshiVenḓa