FANDOM


Gjuha palauane
Flitet në: Palau
Guam
Vendi:
Numri i Folësve: 15 000
Renditja:
Familja Austronezian
Grupi: Paluan
Statusi Zyrtar
Gjuhë zyrtare e: Palau
Rregullohet nga: nuk ka
Kodet e gjuhës
ISO 639-1asnjë
ISO 639-2(B)pau
SIL pau


Gjuha palauane është gjuha që flitet nga Palau dhe Guam. Atë e flasin rreth 15 000 folës.bg:Палауански език

ca:Palauès de:Palauische Sprache el:Παλάου (γλώσσα) en:Palauan language es:Idioma palauano fi:Palaun kieli fr:Paluan hr:Palauski jezik hu:Palaui nyelv it:Lingua palauana ja:パラオ語 ko:팔라우어 kw:Palauek lt:Palauiečių kalba lv:Palauiešu valoda ms:Bahasa Palau nl:Palauaans pl:Język palau pt:Língua palauense ru:Палауский язык sh:Palauski jezik sv:Palauiska