FANDOM


Tjeta Dan!

Me fal po me duket se e ke gabim me titullin e art. ("Abortimi" duhet Aborti), ne radh te 1, dhe me perkufizimin e tij. Aborti eshte nderprerja e parakoheshme e shtatzanise. Ti me duket se e ngatterron me dështimin. Shiko po deshe ketu Viki ang. [1] dhe ketu Viki gjer.[2].
Shndet! Leke Mjeku 30 Maj 2007 14:43 (UTC)

Me falni per pa durimin. (Puntori 30 Maj 2007 14:52 (UTC))

Ndoshta ke të drejtë, nuk e di. Jam duke përkthyer e munduar të përshtati dhe për këtë gjë e morra fjalën Abortiva në fillim, si duket është fjala bazë për "abortimi" ndërsa aborti është trungu i fjalës i cili në anglisht merret si abortimi në shqip. Tani dallimi në mes fjalës Aborti dhe Abortimi mua po më duket se është emri dhe veprimi; Si do që jetë mendojë që artikulli Abortimi duqhet të qëndrojë dhe të ridrejtohet me shprehje dhe jo me mekanizmin e programit operues. E themë këtë pasi që kjo shprehje përdoret edhe për kuptime tjera.
Ngadalë se është gabim formulimi. Abort, Abortus është "lindje e dështuar" (de), unë e kamë fjalën për vezën, frutin e pa aftë e cila deri në javën e tetë të shtatëzësisë hudhet jashtë nga ("vend lindja ...se di") trupi i nënës. Sa po kuptojë është një vezë që e abortuar, e pa fytshme e hedhur poshtë jo me mendikamente por vetëvetiu për ku da di une pse. (Është drejtëpërderejt mendo-gjurmo-shkruaj)--Hipi Zhdripi 30 Maj 2007 15:12 (UTC)

Veza e pa frutëshme

Veza e pa frutëshme apo Veza abort është frytë i pa aftë për zhvllim që krijohet në trupin e shtatzënës deri në javën e tetë e që paraqitet pa dhimbje apo përcillet me gjakderdhje të vogla. Si shkaktarë ndër të tjera merren kromozomet defekte, rrezatimi rëntgen, viruset infektues etj. [1]


Burimi i të dhënave

  1. Der Grosse Brock Haus, Band 1 - Wiesbaden 1984 ISBN 3-7653-0363-1

Kështu duhej të ishte drejtë. Nese edhe ky ke një abort imi. hahaah

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.