FANDOM


[[Figura:BBC Television Centre.JPG|thumb|right|160px|BBCLondër.]]

BBC World është një nga radiostacionet ndërkombëtare më të dëgjuara ne botë. Programet e BBC-së transmetohen në 33 vende të ndryshme anembanë botës përmes radios, televizionit, satelitit etj. Ndryshe nga programet normale të radios apo televizionit të BBC-së për Britaninë e Madhe të cilat financohen kryesisht nga taksat e licencimit, transmetimet e BBC World Service mundësohen nga fondet e qeverisë britanike, por politikisht ai mbetet gjithmonë i pamvarur.

BBC World Service në shqip

Emisionet e BBCgjuhën shqipe transmetohen katër herë në ditë.

BBC World Service në gjuhën shqipe
Ora lokale (GMT+01:00) Me valë të shkurtra (kHz.) Me satelit Sat. Frek. Symb. Poz. (*) Ditët e transmetimit (**)
24px 07:00 - 09:00 9770kHz dhe 11840kHz Hotbird 13° East, 11727, 27500, Ver. Hë, Ma, Më, En, Pr.
24px 07:30 - 08:00 9770kHz dhe 11840kHz Astra 19,2° East, 12206, 27500, Ver. Sh, Di.
24px 11:00 - 11:15 9410kHz, 12010kHz, 13750kHz - Hë, Ma, Më, En, Pr.
24px 14:30 - 15:15 12010kHz, 13755kHz - Di. - (Ritëm e Pop)
24px 15:15 - 15:45 12010kHz, 13755kHz - Hë, Ma, Më, En, Pr, Sh, Di.
24px 19:00 - 19:30 6050kHz, 11920kHz, 13650kHz - Hë, Ma, Më, En, Pr, Sh, Di.

( *) - Sat.=Sateliti, Frek.=Frekuenca, Symb.=Symbolrate, Poz.=Pozicioni, Ver.=Vertikal, Hor.=Horizontal
(**) - Hë=E Hënë, Ma=E Martë, Më=E Mërkurë, En=E Enjte, Pr=E Premte, Sh=E Shtunë, Di=E Dielë

Gjuhët e transemetimit

Historia e transmetimeve nga BBC World Service në gjuhë të ndryshme të botës

Gjuha Data e startimit Data e pezullimit Data e ristartimit
Albanian (Shqip) - - -
Arabisht 1936 - -
Kinezçe-Cantonese 1968 (e pa verifikuar) - -
Kinezçe-Mandarin 1968 (e pa verifikuar) - -
Çekisht 1942 (shih sllovakisht) 25 Mars 2005 -
Danisht 1942 4 Mars 1961 -
Hollandisht (Dutch) 1942 4 Mars 1961 -
Anglisht 25 Dhjetor 1936 - -
Anglisht (Karaibe) 25 Dhjetor 1976 - -
Finlandisht Dhjetor 1942 29 Janar 1955 -
Frengjisht 25 Dhjetor 1940 - -
Gjermanisht 1939 25 Mars 1999 -
Gjuha Hindi 11 Maj 1940 - -
Hungarisht Janar 1941 25 Mars 2005 -
Japonisht 1948 25 Mars 1992 -
Italisht Janar 1941 4 Mars 1961 -
Malayisht 1956 (Malaya Crisis) 4 Mars 1980 -
Norvegjisht 1941 4 Mars 1961 -
Polonisht Janar 1941 25 Nëntor 2005 -
Portugalisht (Brazil) 6 Korrik 1941 25 Mars 1991 2004
Rusisht Janar 1941 - -
Slovakisht Janar 1941 25 Mars 1991 -
Spanjisht 6 Korrik 1936 - -
Suedisht 1941 4 Mars 1961 -
Tailandisht 1941 1 Janar 2006 (e pa verifikuar) -
Gjuhë ukrainase Shtator 1952 - -
Vietnamezçe 6 Janar 1952 - -
Gjuhë welshe 1946 1947 -

Template:PaVerifikim

Shih dhe këtë

Lidhje të jashtme

de:BBC World Service en:BBC World Service es:Servicio Mundial de la BBC fr:BBC World Service id:BBC World Service ja:BBCワールドサービス ko:BBC 월드 서비스 ms:BBC World Service nl:BBC World Service no:BBC World Service pl:BBC World Service

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.